720-226-1847 asdfn08@gmail.com
Selecteer een pagina

Over Mij

Annelies Nuijten

Mijn achtergrond

Als jong meisje kon ik al genieten van het contact met mensen en was ik echt een buitenmens. Buiten zijn was een feestje voor mijn zintuigen en ik genoot hier ten volle van. Het gaf mij ruimte in mijn hoofd en de buitenlucht zorgde ervoor dat ik beter bij mijn gevoel kon komen. In mijn kinder- en tienertijd merkte ik al snel dat ik signalen, sfeer en prikkels snel kon oppikken en een sterk gevoel voor rechtvaardigheid had. Zo weet ik nog goed dat ik op de basisschool een speelafspraak maakte met dat ene meisje wat vanwege haar taalachterstand en achtergrond niet genoeg gezien werd. Aan de andere kant heb ik in mijn tienertijd ook de nodige worstelingen gekend. Na enkele jaren kwam ik erachter dat het zijn in de buitenlucht, (wandelen en hardlopen) prettige manieren waren om weer in contact te staan met mijzelf. 

Gedrag van mensen en hun context hebben mij altijd al geboeid. Ik wilde daarom ook graag antwoorden vinden voor mijn eigen vragen en onzekerheden. Vragen die ik had waren: Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik? Hoe kan ik gelijkwaardige relaties aangaan met mijn omgeving? Hoe kan ik overzicht aanbrengen in de veelheid aan gedachten en gevoelens? In mijn zoektocht heb ik gekozen voor studies en werk die mij dichter bij deze antwoorden brachten;

Opleidingen

 Na mijn HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlener aan de Hogeschool Ede heb ik ervaring opgedaan als ambulant begeleider van alleenstaande en meerderjarige vluchtelingen. Ik ontdekte al snel dat contact maken met hen makkelijker, plezieriger en effectiever werkte als we naar buiten gingen. Ook later in mijn baan als jeugd en gezinsprofessional merkte ik keer op keer dat de buitenlucht zorgde voor een bepaalde ontspannenheid bij de cliënt.

 Verdere gevolgde opleidingen:
– Basisjaar Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening & Gestalt Gezinstherapie
(EPH & GGT), Kempler Instituut Nederland
– (contextueel) wandelcoachen, Balansgroep
– Wandelcoaching bij rouw & verlies, wandelcoach opleiding 

 

 

Neem contact op

Contact :

+316 57 58 93 97

Buiten Gewoon Leven | Meije 45 2411PJ Bodegraven

info@buitengewoonleven.nl