720-226-1847 asdfn08@gmail.com
Selecteer een pagina

Over Mij

Annelies Nuijten

Mijn achtergrond

Als jong meisje kon ik al genieten van het contact met mensen en was ik echt een buitenmens. Buiten zijn was een feestje voor mijn zintuigen en ik genoot hier ten volle van. In mijn kinder- en tienertijd merkte ik al snel dat ik signalen, sfeer en prikkels snel kon oppikken. Mijn levenslustigheid zorgde ervoor dat ik makkelijk contact kon maken. Daarnaast had ik op jonge leeftijd al een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Zo weet ik nog goed dat ik op de basisschool een speelafspraak maakte met dat ene meisje wat vanwege haar taalachterstand en achtergrond niet genoeg gezien werd. Aan de andere kant heb ik in mijn tienertijd ook de nodige worstelingen gehad met alle gevoelens die kwamen kijken bij de vele prikkels, signalen en sferen. Na enkele jaren kwam ik erachter dat de buitenlucht, hardlopen en pianospelen goede manieren waren om dat te verwerken.
Gedrag van mensen en hun context hebben mij altijd al geboeid. Ik wilde daarom ook graag antwoorden vinden voor mijn eigen vragen en onzekerheden. Vragen die ik had waren: Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik? Hoe kan ik gelijkwaardige relaties aangaan met mijn omgeving? Hoe kan ik overzicht aanbrengen in de veelheid aan gedachten en gevoelens? In mijn zoektocht heb ik gekozen voor studies en werk die mij dichter bij deze antwoorden brachten;

Opleidingen

Na mijn HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlener aan de Hogeschool Ede heb ik ervaring opgedaan als ambulant begeleider van alleenstaande en meerderjarige vluchtelingen. Deze doelgroep intrigeerde mij door hun dosis aan veerkracht, maar zag hierbij ook dat ze hun omgeving (familie) misten en welke stressklachten dit met zich meebracht. Ook later in mijn baan als persoonlijk (gezins) begeleider merkte ik keer op keer dat het veel effectiever werkt als problemen in hun context gezien worden.

Naast mijn huidige werk als therapeut volg ik momenteel de post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening / Gestalt Gezinstherapie aan het Kempler Instituut in Nederland. Het is ontzettend leuk en leerzaam om theorie en praktijk op deze manier met elkaar te verbinden. Naast deze scholing volg ik intervisie en supervisie.

Neem contact op

Contact :

+316 57 58 93 97

Buiten Gewoon Leven | Meije 45 2411PJ Bodegraven

info@buitengewoonleven.nl